|
|
|
... fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a m... |
|
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt borókabogyó, ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külső leveleitől megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tűzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfűszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatv... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... öreg kakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál színes paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.
A kakast rendesen megölöm, leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefedve k... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... csombor és majoránna, 1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és törött fekete bors, 4 dl tejföl.
A megtisztított pecsenyekacsát feldarabolom. Mély tűzálló tálat kibélelek hajszálvékony csíkokra vágott kacsahájjal (amelyet a szárnyas hasából vettem ki). A tál aljára szórom az átmosott és lecsöpögtetett savanyú káposzta egyha... |
|
|
|
|
|
|
|
... paprika, 1 teáskanál csombor, ízlés szerint só, törött fekete bors.
Elkészítés: Egy jó nagy cserépedényt fél órára hideg vízben áztatok. A fácánt gondosan megtisztítom és feldarabolom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem. Egy evőkanálnyit kisütök, és átpirítom rajta a húsdarabokat. A lecsurgatott cseréptál aljára teszek egy kevés szalonnakockát, majd a káposzta eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... beáztatok, pici sót teszek bele.A kicsavart zsömléhez 2 egész tojást 2 főtt,villával jól áttört tojást hozzáadom. Aszaltszilvát előtte rumba beáztatom /annyi rumba csak, hogy ellepje/, feldarabolom a szilvát és a zsömle töltelékhez teszem, a visszamaradt konyakot is beleöntöm /nem sok/,borssal, szerecsendióval ízesítem, amennyi sót még kíván hozzáadom. Összekeverem, ha kicsit lágy... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakas,
2 fej hagyma,
2 kanál pirospaprika, bors,
2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.
Elkészítés: A kakast rendesen megölöm, leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefed... |
|
|
|
|
|
|
|
...
************************************ ************
Részeges kacsa
Hozzávalók: egy kacsa, hagyma, 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikáto... |
|
|
|
|
|
|
|
...
************************************ ************
Részeges kacsa
Hozzávalók: egy kacsa, hagyma, 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a hús... |
|
|
|
|
|
|
|
... teszem, megszórom köménymaggal, alá és mellé
szárított borsikafüvet teszek. Kevés vizet öntök alá, és saját
levével locsolgatva sütőben lassan megsütöm. A megsült libát
feldarabolom, párolt vörös káposztával, krumpli gombóccal
tálalom.
Csatári csirkezúza
Hozzávalók:
60 dkg csirkezúza, 1 kg krumpli, őrölt bors, 3 gerezd
fokhagyma, 1 db vörösh... |
|
|
|
|
|
|
|
... öreg kakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál színes paprika, fokhagyma, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.
A kakast leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefedve k... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg hagyma
8 dkg zöldborsó
6 dkg gomba
só
kb 1 g őrölt bors
1 cs petrezselyemzöld
cérnametélt
Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A zúzát megtisztítom, kettévágom és a szívvel, valamint a többi hússal hideg vízben felteszem főni. Mikor felfor... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
1/2 dl étolaj
Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
1 ek. mustár
majoranna
3-4 db csirkemáj
A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A... |
|
|
|
|
|
|
|
... köménymaggal, alá és mellé
szárított borsikafüvet teszek. Kevés vizet öntök alá, és saját
levével locsolgatva sütőben lassan megsütöm. A megsült libát
feldarabolom, párolt vörös káposztával, krumpli gombóccal
tálalom.
Csatári csirkezúza
Hozzávalók:
60 dkg csirkezúza, 1 kg krumpli, őrölt bors... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
friss kakukkfű,
1 / 2 csésze rizstészta
körülbelül 1és 1 / 2 liter forrásban lévő víz
a combokat félbe vágom , lehuzom a bőrét, hagymát, paradicsomot is feldarabolom .
egy közepes fazékban a hagymát megpiritom , rádobom a kardamomot, fahéjat, babért ,
1-2 percig piritom , majd beleteszem a csirkét, paradicsomot, elkeverem .
hozzáadom ... |
|
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
|
|
|
|