Belépés
"Nem lehet abbahagyni" csirke
... fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a m...
Atkins receptek
... füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt borókabogyó, ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külső leveleitől megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tűzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfűszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatv...
Kakas pörkölt túrós csuszával
... öreg kakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál színes paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.
A kakast rendesen megölöm, leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefedve k...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
Rakott húsételek
... csombor és majoránna, 1 csapott mokkáskanál őrölt borókabogyó, késhegynyi őrölt köménymag, ízlés szerint só és törött fekete bors, 4 dl tejföl.

A megtisztított pecsenyekacsát feldarabolom. Mély tűzálló tálat kibélelek hajszálvékony csíkokra vágott kacsahájjal (amelyet a szárnyas hasából vettem ki). A tál aljára szórom az átmosott és lecsöpögtetett savanyú káposzta egyha...
Római tálas receptek
... paprika, 1 teáskanál csombor, ízlés szerint só, törött fekete bors.

Elkészítés: Egy jó nagy cserépedényt fél órára hideg vízben áztatok. A fácánt gondosan megtisztítom és feldarabolom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem. Egy evőkanálnyit kisütök, és átpirítom rajta a húsdarabokat. A lecsurgatott cseréptál aljára teszek egy kevés szalonnakockát, majd a káposzta eg...
x
... beáztatok, pici sót teszek bele.A kicsavart zsömléhez 2 egész tojást 2 főtt,villával jól áttört tojást hozzáadom. Aszaltszilvát előtte rumba beáztatom /annyi rumba csak, hogy ellepje/, feldarabolom a szilvát és a zsömle töltelékhez teszem, a visszamaradt konyakot is beleöntöm /nem sok/,borssal, szerecsendióval ízesítem, amennyi sót még kíván hozzáadom. Összekeverem, ha kicsit lágy...
Kakaspörkölt túrós csuszával
... kakas,
2 fej hagyma,
2 kanál pirospaprika, bors,
2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.
Elkészítés: A kakast rendesen megölöm, leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefed...
finomságok
...

************************************ ************

Részeges kacsa
Hozzávalók: egy kacsa, hagyma, 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.
A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a húst, hagymát, sót, delikáto...
Finomságok
...


************************************ ************


Részeges kacsa

Hozzávalók: egy kacsa, hagyma, 1,5 liter száraz fehér bor, 2 kg burgonya, majoránna, só, bors, delikát.

A kacsát feldarabolom, mintha pörköltet készítenék, a burgonyát meghámozom, kockára vágom a vöröshagymát felkarikázom. Egy 8 literes kuktába rétegezem a hús...
Édeni régi étkek
... teszem, megszórom köménymaggal, alá és mellé
szárított borsikafüvet teszek. Kevés vizet öntök alá, és saját
levével locsolgatva sütőben lassan megsütöm. A megsült libát
feldarabolom, párolt vörös káposztával, krumpli gombóccal
tálalom.
Csatári csirkezúza
Hozzávalók:
60 dkg csirkezúza, 1 kg krumpli, őrölt bors, 3 gerezd
fokhagyma, 1 db vörösh...
Kakaspörkölt túrós csuszával
... öreg kakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál színes paprika, fokhagyma, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erős paprika.

A kakast leforrázom, kibelezem és a szokásos módon feldarabolom. A combokat kettévágom, a mellehúsát pedig hatfelé. A zsíron aranyosra pirítom az apróra vágott hagymát, ráteszem a paprikát, majd a húsokat és a zúzáját. Sózom, majd megkeverem és lefedve k...
Lakodalmas leves.
... dkg hagyma
8 dkg zöldborsó
6 dkg gomba

kb 1 g őrölt bors
1 cs petrezselyemzöld
cérnametélt



Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A zúzát megtisztítom, kettévágom és a szívvel, valamint a többi hússal hideg vízben felteszem főni. Mikor felfor...
Sült csirke Janó módra
... bors
1/2 dl étolaj
Liba, vagy kacsazsír, 3 ek
1,1-5 dl száraz fehér, vagy vörösbor
1 ek. mustár
majoranna
3-4 db csirkemáj


A csirkét feldarabolom, alkatrészeire szedem(lehet negyedelni is). A combokat a csontjuk mentén felvágom, de nem csontozom ki.
A fűszereket, étolaj, mustár, só bors, majoránna (ízlés szerint) összekeverem. A...
Lehet mazsolázni
... köménymaggal, alá és mellé

szárított borsikafüvet teszek. Kevés vizet öntök alá, és saját

levével locsolgatva sütőben lassan megsütöm. A megsült libát

feldarabolom, párolt vörös káposztával, krumpli gombóccal

tálalom.



Csatári csirkezúza

Hozzávalók:

60 dkg csirkezúza, 1 kg krumpli, őrölt bors...
zöldfűszeres csirkeleves
... bors
friss kakukkfű,
1 / 2 csésze rizstészta
körülbelül 1és 1 / 2 liter forrásban lévő víz

a combokat félbe vágom , lehuzom a bőrét, hagymát, paradicsomot is feldarabolom .
egy közepes fazékban a hagymát megpiritom , rádobom a kardamomot, fahéjat, babért ,
1-2 percig piritom , majd beleteszem a csirkét, paradicsomot, elkeverem .
hozzáadom ...
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
1 
Címkék: Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, Üregi Éva, combokat feldarabolom, lisztet összekeverem, áttört fokhagymával, lisztes húsokat, csirkét tisztítás, karfiolt meleg, külső leveleitől, karfiolrózsával váltogatv, kakast rendesen, szokásos módon, combokat kettévágom, mellehúsát pedig, zsíron aranyosra, apróra vágott, megtisztított pecsenyekacsát, szárnyas hasából, fácánt gondosan, füstölt szalonnát, evőkanálnyit kisütök, lecsurgatott cseréptál, kevés szalonnakockát, kicsavart zsömléhez, zsömle töltelékhez, visszamaradt konyakot, kacsát feldarabolom, burgonyát meghámozom, vöröshagymát felkarikázom, megsült libát, alaposan megtisztított, csuklóknál szétvágom, zúzát megtisztítom, többi hússal, csirkét feldarabolom, csontjuk mentén, combokat félbe, közepes fazékban, hagymát megpiritom, hozzávalók mindig, petrezselyemzöld, szerecsendióval, tartalomjegyzék, csirkedarabokat, karfiolrózsával, megfűszerezett, pecsenyekacsát, lecsöpögtetett, magyarországon, szalonnakockát, csirkedarabot,
© 2013 TVN.HU Kft.